Van naaldje tot draadje, EEN LEVENSVERHAAL

05.10.2020

Katalus BV – AllinMedia brengt haar eerste boek uit met als titel: ‘Yvette Lauwaert, Van naaldje tot draadje, EEN LEVENSVERHAAL’.

Het boek

Het boek beschrijft het levensverhaal van de Gentse Yvette Lauwaert die als één van de grote iconen van de Belgische mode mag bestempeld worden. Gerrit Six heeft aan de hand van artikels uit het verleden en interviews een mooi document samengesteld als ode aan de nu 81-jarige Yvette Lauwaert.

Het boek is voorzien van een hele reeks nooit eerder gepubliceerde foto’s uit het privé-archief van Yvette Lauwaert over haar leven en haar modecreaties. Tevens zijn verschillende prachtige aquarellen voorzien met bovendien een exclusieve uitvouwbare 8 pagina.

Enkele woorden van Gerrit Six

Gerrit Six schrijft het volgende over het boek:

‘Koppig, innemend, overrompelend en nauwelijks in woorden te vatten. Een pionier van de Belgische mode, een volksmondaine wereldreizigster en een vrouw die het ambacht en de kunst in haar textielcreaties en aquarellen weet te combineren. Veertig jaar carrière, een levenslange amourette met haar Guido, een hartoperatie en de tachtig voorbij was de tijd rijp voor een terugblik. Yvette Lauwaert, een levensverhaal is net iets meer dan een biografie of een monografie. Uit duizend foto’s, vele interviews en talrijke ontmoetingen distilleerden we een ‘document humain’.

Lunga vita alla signora!’

Meer informatie

U kan het boek bestellen met gratis verzending in België via onze Shopify webshop ‘Uit de Knack gesproken’ met onderstaande koopknop.

Ik wil een afspraak of meer info